Woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe

Het OCMW-woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe, gelegen Groenendaalsesteenweg 32, bestaat uit een rust- en verzorgingscentrum en uit een centrum voor kortverblijf.

Rust- en verzorgingscentrum

Het rust- en verzorgingscentrum heeft een capaciteit van 91 woongelegenheden (46 voor ‘rust en verzorging’ en 45 voor ‘rustoord’), waarvan 62 in het nieuwe gebouw dat in 2010 in gebruik genomen werd.

Het woonzorgcentrum is erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Permanent staat er een bekwaam multidisciplinair team ter beschikking. De bejaarden kunnen ter plaatse gebruik maken van het kapsalon, de bar, de leeshoek en verschillende ontmoetings- en ontspanningsruimten. De animatiedienst organiseert doorlopend activiteiten van diverse aard.

Hof ten Doenberghe wil een residentiële zorg aanbieden, waarbij er voorrang gegeven wordt aan inwoners van Hoeilaart die de leeftijd van 65 jaar hebben bereikt. Het beoogt voor elke resident persoonlijke en gespecialiseerde zorg, aangepast aan de graad van diens zorgbehoevendheid, behoeften en verlangens.

Centrum voor kortverblijf

Het centrum voor kortverblijf beschikt over 3 woongelegenheden. Het kortverblijf is bedoeld voor senioren die door omstandigheden tijdelijk niet kunnen opgevangen worden in hun thuisomgeving. De meest voorkomende redenen zijn: vakantie of een weekendje weg voor de mantelzorgers, herstel na een ziekenhuisopname, ... De opname in kortverblijf kan voor minimum 1 week en maximaal voor 60 dagen in een aaneengesloten periode. Per jaar kan men maximaal 90 dagen een beroep doen op kortverblijf. De opgenomen persoon kan deelnemen aan het dagelijkse leven in het woonzorgcentrum.

Hoeveel kost het?

  • Open afdeling: 62,18 euro/dag voor Hoeilanders; 68,57 euro/dag voor niet-Hoeilanders. Kortverblijf: 67,65 euro/dag.
  • Gesloten afdeling: 56,11 euro/dag voor Hoeilanders; 62,50 euro/dag voor niet-Hoeilanders. Kortverblijf: 61,04 euro/dag.
  • Korting voor echtparen: 5 %.

In de dagprijs zijn inbegrepen: kosten voor het verblijf en de verzorging, de persoonlijke was, het bedlinnen, incontinentiemateriaal, pedicure en een jaarlijkse controle van de tanden of het gebit. Niet inbegrepen: dokter, apotheek, kapper, bar, kabeltelevisie, telefoon.

Hoe aanvragen?

Voor meer info en voor een afspraak voor een bezoek ter plaatse: neem contact met Els De Munter, maatschappelijk werker van het woonzorgcentrum.

Voor opname in het woonzorgcentrum zijn er twee wachtlijsten, die beide een onderscheid maken tussen Hoeilanders en niet-Hoeilanders. Vanaf 65 jaar kan men zich kandidaat stellen voor deze lijsten.

  • Actieve wachtlijst: bestemd voor kandidaten die daadwerkelijk wensen opgenomen te worden bij de eerstvolgende vrije plaats.
  • Passieve wachtlijst: bestemd voor kandidaten die een aanvraag willen doen uit voorzorg.

Contact en openingsuren

Woonzorgcentrum
Groenendaalsesteenweg 32
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 01 38
E-mailadres: 
katrien.vanderlinden [at] ocmw.hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.