Cultuurprijs 'De Hoeilaartse Parel'

De Hoeilaartse Parel'De Hoeilaartse Parel' is een prijs die de Cultuurraad om de twee jaar uitreikt aan een persoon én aan een vereniging of sociocultureel project die zich verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel of sociocultureel vlak, binnen en/of buiten de gemeente.

De procedure

Eerste ronde: alle verenigingen die aangesloten zijn bij de Cultuurraad, mogen één of meerdere kandidaten voordragen. Dat kunnen zowel personen, als verenigingen of een socio-culturele projecten zijn. Enkel niet-anonieme voordrachten die vergezeld zijn van een geschreven motivatie, komen in aanmerking.
Voor de Hoeilaartse Parel 2017 konden de verenigingen tot en met donderdag 16 maart 2017 via het online nominatieformulier hun kandidaat of kandidaten insturen. De motivatie(s) konden in een word-document bijgevoegd worden.

Tweede ronde: alle afgevaardigden van de verenigingen in de Cultuurraad mogen uit de ingediende namen elk drie personen en drie verenigingen/projecten aanduiden.

Aan de hand van deze lijstjes stelt het dagelijks bestuur van de Cultuurraad in de finale ronde de top 3 van personen en top 3 van verenigingen/projecten op, beoordeelt deze kandidaten en kiest de winnaars.

Je kan het reglement hier raadplegen en downloaden.

De prijs

Alle laureaten krijgen een 'Pareltrofee'. Verenigingen en projecten krijgen daarnaast ook nog 200 euro.

De Hoeilaartse Parels

Contact en openingsuren

Dienst Vrije Tijd
Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00
Morgen gesloten
Alle openingsuren