Frituur- en eetwarenkramen

Wat?

Het is mogelijk om voor langere duur of voor occasionele gelegenheden een frituur- of eetwarenkraam op het openbaar domein op te stellen. Het openbaar domein is de gemeenschappelijke ruimte, die niet in privébezit is maar waarvoor 'de gemeenschap' (overheid) verantwoordelijk is: voetpaden, straten, pleinen, plantsoenen, parkeerplaatsen, ...
Voor occasionele kramen tijdens het Druivenfestival (jaarmarkt, rommelmarkt, in de straten) zijn specifieke afspraken van kracht.

Voorwaarden

De toewijzingsmodaliteiten voor de standplaatsen en de regels waaraan de uitbaters zich dienen te houden, vind je terug onder afdeling 3 van het gemeentelijk reglement ambulante handel.

Hoe aanvragen?

  • Een standplaats dien je aan te vragen met het daartoe bestemde formulier dat je hier kan downloaden en uitprinten.
  • De dienst Lokale Economie is belast met het beheer van deze standen. Deze dienst zal je aanvraag aan het college voorleggen en je op de hoogte brengen van de beslissing en de voorwaarden met jou bespreken.

Hoeveel kost het?

De prijzen werden opgenomen in het belastingreglement op het gebruik van het openbaar domein voor ambulante handel:

  • ‘Vaste’ standen betalen 190 euro per kwartaal. Dit bedrag wordt gehalveerd wanneer de frituur of het eetwarenkraam enkel open is tijdens de weekends (van vrijdagnamiddag 17 uur tot zondagavond 24 uur) of op wettelijke feestdagen of tijdens de openbare feestelijkheden die in de gemeente worden ingericht.
  • Kramen die occasioneel worden opgesteld betalen 19 euro voor maximum 1 dag.
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen open van 9:00 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren