Jaarmarkt Druivenfestival

Inschrijven voor de jaarmarkt van 2020 is mogelijk vanaf 1 juni 2020.

Wat?

Elk jaar, het derde weekend van september, is Hoeilaart van vrijdagavond tot maandagavond in de ban van het Druivenfestival. Op maandag 21 september, tussen 8 en 14 uur, wordt er traditiegetrouw in de straten van het dorpscentrum een grote jaarmarkt gehouden.

Hoe aanvragen?

Een standplaats dien je aan te vragen bij het gemeentesecretariaat. Vanaf 1 juni tot en met donderdag 10 september kan hier het online aanvraagformulier ingestuurd worden.

  • Tot zondag 16 augustus kan je je standplaats van het vorige jaar terugvragen. Er wordt zoveel mogelijk met je wens rekening gehouden. Vanaf 17 augustus worden de plaatsen toegewezen. Wie na 16 augustus een plaats aanvraagt, krijgt een openstaande standplaats toegewezen die zo dicht mogelijk bij de aangegeven voorkeurplaats ligt.
  • Na je inschrijving en vanaf 15 juli zal je een factuur ontvangen. De betaling van deze factuur geldt als definitief inschrijvingsbewijs.
  • Ten laatste op 3 september ontvang je het toelatingsbewijs met je standplaatsnummer en andere concrete afspraken.

Hoeveel kost het?

De prijzen werden opgenomen in het belastingreglement op standrecht tijdens het Druivenfestival:

  • voor verkoopgelegenheden op de jaarmarkt wordt er een belasting aangerekend van 3 euro per lopende meter.
  • bij annulatie van een gereserveerde standplaats wordt het standgeld in geen enkel geval terugbetaald.

Bekijk hier het stratenplan:

Contact en openingsuren

Dienst Lokale Economie
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 57
E-mailadres: 
lokaleeconomie [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 19 april achter gesloten deuren. Ze blijven telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan op afspraak enkel terecht bij de dienst Burgerzaken (tel. 02 658 28 50) en het Sociaal Huis (tel. 02 658 28 68).