Dienst Vrije Tijd

Gemeenteplein 39
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 657 05 04
E-mailadres: 
vrijetijd [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.

Wat doen we?

Samen met de verenigingen, in regionaal verband of op eigen houtje, geeft de dienst Vrije Tijd het vrijetijdsbeleid in de gemeente vorm. Cultuur, sport, gezondheid, jeugdwerking, lokale economie, feestelijkheden en evenementen, toerisme, erfgoed, ... zijn thema's die onder de bevoegdheid van de dienst vallen.

Je kan bij ons terecht voor het huren van sportmateriaal, het reserveren van zalen in de sporthal of in het gemeenschapscentrum, inschrijvingen voor speelpleinen en sportkampen, tickets voor voorstellingen in het gemeenschapscentrum, hulp bij de organisatie van een wijkfeest, ...

Jaarlijkse grote evenementen die door ons worden ondersteund en/of georganiseerd, zijn de Meifeesten en het Druivenfestival. Verder staan we ook in voor het beheer van de vrijetijdsinfrastructuur in de gemeente en verzorgen we het secretariaat van verschillende adviesraden. Toeristen kunnen bij ons terecht voor informatie over bezoeken, wandelingen en rondleidingen.