Kermissen

Zomerkermis

Elk jaar, 14 dagen na Pinksteren, is het zomerkermis. In 2021: vrijdag 4 t.e.m. woensdag 9 juni. GEANNULEERD IN 2021.

Druivenkermis

Jaarlijks, derde weekend van september, tijdens het Druivenfestival. In 2021: vrijdag 17 t.e.m. dinsdag 21 september.

Winterkermis

Elk jaar in november is het winterkermis: de weekends voor en na de feestdag van Sint-Clemens, patroonheilige van de Hoeilaartse parochie (2 weekends). In 2021: van vrijdagavond 19 november t.e.m. zondag 28 november.

Openingsuren (minimaal):

Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 16 tot 20 uur

Woensdag, zaterdag en zondag: van 14.30 uur tot 20 uur

Info voor kermiskramers

De toewijzingmodaliteiten voor de standplaatsen en de regels die de uitbaters van kermisattracties dienen te respecteren, vind je terug in het politiereglement.

Hoe standplaats aanvragen?

  • Een aanvraag voor een standplaats op de kermis dien je in te dienen met het daartoe bestemde formulier dat je hier kan downloaden en uitprinten.
  • De dienst Lokale Economie is belast met het beheer van de kermissen. Deze dienst zal je aanvraag aan het college voorleggen en je op de hoogte brengen van de beslissing.

Hoeveel kost een standplaats?

  • Zomerkermis: 9 euro per lopende meter voorgevelbreedte, met een minimum van 60 euro en een maximum van 210 euro door één en dezelfde persoon te betalen voor één kraam, tent, toestel of roerend voorwerp. De bedragen worden gebracht op respectievelijk 10, 65 en 230 euro indien gebruik wordt gemaakt van de elektriciteitskasten op het Gemeenteplein.
  • Winterkermis: 4,50 euro per lopende meter voorgevelbreedte, met een minimum van 30 euro en een maximum van 105 euro door één en dezelfde persoon te betalen voor één kraam, tent, toestel of roerend voorwerp. De bedragen worden gebracht op respectievelijk  5, 33 en 115 euro indien gebruik wordt gemaakt van de elektriciteitskasten op het Gemeenteplein.

De bedragen voor zomer- en winterkermis zijn terug te vinden in het belastingreglement op gebruik van het openbaar domein

  • Kermis van het Druivenfestival: 23 euro per lopende meter voor de foorinrichtingen op het Gemeenteplein, 365 euro (forfaitair bedrag) voor de foorinrichtingen op de Mariënparking en 470 euro (forfaitair bedrag) voor autoscooters. De bedragen worden gebracht op respectievelijk 25 euro per lopende meter, 400 euro forfait en 515 euro forfait wanneer gebruik gemaakt wordt van de elektriciteitskasten.

Deze bedragen zijn terug te vinden in het belastingreglement op standrecht tijdens het Druivenfestival.

Contact en openingsuren

Dienst Lokale Economie
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 57
E-mailadres: 
lokaleeconomie [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen open van 9:00 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden.

Alle openingsuren