Afvalkalender op Hoeilaart-app

De Hoeilaart-app zit in de lift. Het aantal gebruikers blijft stijgen, de mogelijkheden breiden uit. Een nieuwe handige tool is de Afvalkalender.

Afvalkalender op Hoeilaart-app

De gebruikers vullen hun straat en huisnummer in. De volgende keer dat ze op de knop Afvalkalender drukken, zien ze onmiddellijk welke fracties de eerstkomende weken in hun straat door Interrand worden opgehaald. Ze kunnen ook aanvinken om een wekelijkse herinnering te krijgen.

Hoeilaart-app in de lift

Het gebruik van de Hoeilaart-app, die in september 2015 online ging, blijft stijgen. De app heeft momenteel 2047 gebruikers, een stijging van 28 procent tegenover eind februari vorig jaar (1600 gebruikers). Eind februari 2016 waren dat er 432, en eind februari 2017 werden 990 gebruikers geteld.

De gebruikers krijgen niet niet alleen berichtjes met het laatste nieuws van de gemeente, maar ook van verenigingen en handelaars die deelnemen aan het platform en die ze aangevinkt hebben.

In 2018 stuurde de gemeente 287 berichten via dit kanaal uit. Anderzijds ontving de gemeente vorig jaar via de app 580 meldingen (knop Meldingskaart). De evenementenkalender werd 686 keer geraadpleegd.

Hoeilaart-app installeren

De Hoeilaart-app kan gratis gedownload worden in de App Store (Apple) of in de Google Play Store via het zoekwoord ‘Hoeilaart’.

De functionaliteiten van de app worden regelmatig uitgebreid en verfijnd. Updates worden bijna altijd automatisch ingeladen en geïnstalleerd. Zo niet, worden de gebruikers uitgenodigd om zelf de installatie te activeren.

Contact en openingsuren

Communicatiedienst
Jan van Ruusbroecpark z/n
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 48
E-mailadres: 
communicatie [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder