Buitenaanleg SJS Koldam

Het speelterrein en de groene zone aan de Koldamsite worden in het begin van 2024 volledig afgewerkt.

Wat verandert er allemaal?

  • De oude parking voor de sporthal verandert naar een speelzone met een zandbak en speelheuvels en een speelwadi. Dit natuurlijke speelterrein heeft troeven voor verschillende leeftijdsgroepen.
  • De verdiepte zone ofwel winterbedding van de IJse wordt omgevormd tot een avontuurlijk speelelement met heuvels en hellingen om  het contact met de natuurlijke waterloop in ons dorp te vergroten.
    Zowel de winterbedding als de speelwadi zullen het meeste van de tijd droog staan. Enkel tijdens de hevige regen zal de speelwadi dienst doen als bovengrondse waterbuffer voor het hemelwater afkomstig van de parking. Omdat de IJse een sterk afwisselend waterpeil heeft, zal de winterbedding na hevige regen deels onderwater staan. Niets zo leuk als spelen met water, toch?
  • Naast de winterbedding loopt de oever verder omhoog in grastrappen die kunnen dienen als ligweide met uitzicht op de IJse. De IJse vormt namelijk een van de belangrijkste karakteristieke elementen van onze gemeente. Door deze grastrappen te voorzien maken we de IJse opnieuw zichtbaar, beleefbaar en bespeelbaar. Daarnaast krijgt deze zone een minder intensief beheer waardoor een natuurlijk leefmilieu kan ontwikkelen. Vertoeven langs de IJse zal nog nooit zo aantrekkelijk zijn geweest.
  • Bovenaan de grastrappen naast de lokalen van de speelpleinwerking wordt een centraal grasveld voorzien waar zowel de speelpleinwerking als het jeugdhuis hun activiteiten kunnen organiseren.
  • Er is bewust gekozen het skatepark op dezelfde locatie te behouden. Op deze manier kan het skatepark worden aangevuld en uitgebreid naar de wensen en noden van de jeugd. Vanaf 30 maart is het skatepark toegankelijk.
  • In het verlengde van het skatepark komt een jongerenpleintje voor de jeugd.
skatepark SJS Koldam
skatepark SJS Koldam
Logo's ANB en Vlaanderen natuur
Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 70
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart