Burgerzaken 24/24 uur tot je dienst

Voortaan kan je bij je thuis officiële bevolkingsattesten aanvragen en quasi onmiddellijk in je mailbox ontvangen.

Anderhalf jaar na de lancering van de nieuwe website met heel wat te downloaden en online aanvraagformulieren, gaat de gemeente een stap verder. Voortaan kan je bij je thuis officiële bevolkingsattesten aanvragen en quasi onmiddellijk in je mailbox ontvangen.

De gemeente werkt voor deze automatisering samen met het eGovFlow-platform van Vanden Broele Productions, een systeem op maat van lokale besturen dat rechtstreeks de gegevens uit overheidsdatabanken ophaalt. Het laat je als burger toe om online attesten aan te vragen en deze zeer snel te ontvangen, op een beveiligde manier en rechtsgeldig digitaal ondertekend!

De gemeente trok hiervoor dit jaar een budget uit van 6100 euro. De verdere samenwerking met het platform zal neerkomen op 4500 euro per jaar.

Hoe werkt het?

Op deze website vraag je het attest aan met je eID-kaartlezer. Het systeem zoekt automatisch in de backoffice naar het document, ondertekent het digitaal en stuurt je een link door naar het document. De ambtenaar komt alleen nog tussenbeide in uitzonderlijke gevallen. Wat je nodig hebt zijn: een eID-kaartlezer, je eID-kaart en de bijhorende PIN-code.

De authenticiteit van het document blijft ook gegarandeerd wanneer je het thuis afdrukt. Maar afdrukken hoeft niet altijd. Je kan het zelf ook digitaal doorsturen of tonen aan wie het vraagt.

Welke attesten?

Negen veelgebruikte attesten van de dienst Burgerzaken kan je sinds kort op deze manier aanvragen en verkrijgen. Wanneer je je aanmeldt met je eID-kaart, ontvang je het attest in je mailbox. Wanneer je je niet aanmeldt, wordt het attest met de post opgestuurd.

Win-win

Iedereen vaart wel bij dit systeem. Als burger kan je, zonder je te verplaatsen, 24/24 uur en 7/7 dagen de attesten aanvragen én bekomen. Bij de dienst Burgerzaken krijgen de medewerkers meer tijd om zich te concentreren op hun kerntaken. En het milieu profiteert mee: op termijn betekent deze automatisering minder papier en printertoners, minder verplaatsingen en minder CO2-uitstoot.

Nog meer

Naast de attesten die je via het eGovFlow-platform quasi onmiddellijk kan krijgen, kan je ook nog volgende documenten van de dienst Burgerzaken aanvragen of uitprinten op www.hoeilaart.be.

Online aanvragen

Volgende documenten kan je van bij je thuis op www.hoeilaart.be aanvragen. Het document wordt dan met de post opgestuurd.

Uitprinten

Volgend document kan je op www.hoeilaart.be uitprinten. Met het vooraf ingevulde document kom je langs bij de dienst Burgerzaken om je handtekening te laten wettigen.

 Alle info, online aanvraagformulieren en documenten zijn ook vlot terug te vinden via ‘Snel naar papieren en attesten’.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 50
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart