Dynamische verkeersborden in de schoolomgeving

19 augustus 2020 - Het is de bedoeling om de omgeving van Het Groene Dal verkeersveiliger en kindvriendelijker in te richten. Met kleine aanpassingen krijgen een aantal maatregelen van de proefopstelling nu een definitief karakter. Zo werden er deze week dynamische verkeersborden geplaatst.

Twee borden staan ter hoogte van het kruispunt W. Matstraat – A. Mousinstraat. Deze borden dienen ook om het sluipverkeer langsheen de W. Matstraat te ontmoedigen en zullen op cruciale momenten van de W. Matstraat (tussen firma Jonné en de A. Mousinstraat) een eenrichtingsstraat maken.

Het verkeer kan op volgende tijdstippen enkel naar boven rijden:

  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 6.30 tot 9 uur en van 15.20 tot 16 uur;
  • op woensdag van 6.30 tot 9 uur en van 11.45 tot 12.30 uur.

Dankzij de dynamische borden kan het (plaatselijk) verkeer buiten deze uren in beide richtingen de W. Matstraat gebruiken. Deze regeling geldt ook tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.

De andere dynamische borden vervangen de tijdelijke verkeerssignalisatie die gebruikt werd tijdens de proefopstelling. Bijkomend worden in de loop van volgende week twee slagbomen ter hoogte van de inkom van het Groene Dal geplaatst zodat we ter hoogte van de schoolpoort een verkeersvrije inkomzone creëren.

Deze slagbomen en borden zullen geactiveerd worden:

  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 9 uur en van 15.20 tot 16 uur;
  • op woensdag van 8 tot 9 uur en van 11.45 tot 12.30 uur.

Buiten deze uren kan het (plaatselijk) verkeer in beide richtingen de W. Matstraat en de Weemstraat gebruiken. Deze regeling geldt niet tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder