Meer kleur in de straten

Artistiek talent is creatief aan de slag gegaan met een aantal nutsvoorzieningskasten in Hoeilaart. Dit allemaal onder leiding van Leuvens collectief Treepack en in samenwerking met de gemeente. In het kader van het sociaal-artistiek project Tour Elentrik werden een twintigtal kasten in een kleurrijk jasje gestoken.

Het project werd begeleid door het kunstenaarscollectief Treepack. Begin maart organiseerde ze een workshop voor gepassioneerde schilders, tekenaars en illustrators die een nutsvoorzieningskast wilden aanpakken. In totaal werden twintig kasten, verspreid over het centrum van Hoeilaart, onder handen genomen door 10 lokale talenten en 10 professionele kunstenaars. Het thema van het project is ‘lokale fauna & flora’. Zo werd er een link gelegd met het Zoniënwoud, druiven, paarden en werden drie kasten beschilderd met de Nerofiguren uit de strips van Marc Sleen. Thema’s dat zeer erkend zijn in de regio. Bovendien wordt ook op de gevel van de sport- en jeugdsite Koldam een streetart kunstwerk gerealiseerd door lokale kunstenaar Valentine Verhaegen, dit in kader van het Doendersbudget.

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en streetart, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van participatie om toegankelijke kunst te creëren voor een breed publiek.

Inhuldiging streetart-projecten

Om de verschillende street-artprojecten in de verf te zetten en feestelijk af te sluiten noteer je best alvast 8 juli in je agenda! Op die dag wordt ook de Vlaamse feestdag gevierd aan SJC Koldam. De Vlaamse feestdag is niet zomaar een feestdag, maar brengt mensen bij elkaar. En dat is nu precies ook waar het bij Tour Elentrik en het Doendersbudget om draait!

Kom op 8 juli naar de sport- en jeugdsite Koldam waar de artistieke route van start gaat en waar je doorheen de dag ook ter plaatse kan deelnemen aan graffiti- en skate-initiaties, het streetart kunstwerk kan bewonderen dat werd uitgevoerd of waar je kan genieten van de interactieve familievoorstelling van theatergezelschap BOOST. En dat alles met met een heerlijke stoofvlees-friet in de hand!

Contact en openingsuren
Gemeenteplein 39, Gemeenschapscentrum Felix Sohie
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 657 05 04
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9:00 tot 12:00
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart