Strooidienst

Van november tot maart is er binnen de technische dienst elke dag een ploeg stand-by. Wie van wacht is, houdt de weersomstandigheden in het oog en beslist om de strooiwerken aan te vangen wanneer het nodig is. Tussen 22 uur ’s avonds en 5 uur ’s morgens wordt er niet gestrooid.

Eerst komen de wegen aan de beurt die door het openbaar vervoer gebruikt worden, en vervolgens de grote invalswegen met gevaarlijke hellingen. Daarna worden de andere straten bestrooid. Druk bereden straten krijgen voorrang op minder druk bereden straten. Ook de toegangen naar stations, bushaltes, scholen, kinderkribbe, kerk, rusthuis, sport- en cultuurcentrum worden bestrooid.

Naast de twee strooimolens, wordt ook de straatveegmachine ingeschakeld. Dat kleine voertuig is handig voor het vrijmaken van kleinere wegen en fietspaden.

Zakken strooizout

Op slecht bereikbare plaatsen, waar het ook voor de strooiwagens moeilijk en gevaarlijk rijden is, worden zakken zout afgezet. De bewoners kunnen daarmee zelf hun straat vrijmaken. Dat strooizout mag niet gebruikt worden op het voetpad en op privédomein. Daar zijn de bewoners zelf verantwoordelijk voor.

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Alle diensten van gemeente en OCMW werken tot en met 17 juli op afspraak. Je kan een afspraak maken bij het Onthaal (tel. 02 658 28 40) of via afspraak@hoeilaart.be. Vermeld je naam en de reden waarom je een afspraak wil.