Fietsstraten

Net voor de zomervakantie werden de straten in de omgeving van basisschool Het Groene Dal als fietsstraat ingericht. Een stap in de goede richting om de schoolomgeving verkeersveiliger en kindvriendelijker te maken!

In een fietsstraat zijn auto’s ‘te gast’. Verkeersborden en pictogrammen op de weg geven aan dat de auto er ondergeschikt is aan de fiets, en dat fietsers er meer dan welkom zijn. Het concept fietsstraat is opgenomen in de wegcode. Motorvoertuigen hebben toegang tot fietsstraten, maar mogen de fietsers niet inhalen en de snelheid mag er nooit hoger liggen dan 30 kilometer per uur.

Concreet gaat het om volgende straten: de Weemstraat (te beginnen op de hoek van de Kellenborrestraat), de Willem Matstraat (tot de Sint-Annastraat), de Sint-Annastraat, de J.B. Denayerstraat (tussen de Sint-Annastraat en de Waversesteenweg) en de Alexis Mousinstraat.

Fietsers moeten zich in de fietsstraten uiteraard ook houden aan de regels. Ze mogen er de rechter helft van het wegdek gebruiken maar dienen de andere helft vrij te laten voor gemotoriseerd verkeer of fietsers die uit de andere richting mogen komen.

 

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt ten stelligste aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder