Uitreiking Hoeilaartse Parel 2024

Op zaterdag 2 maart reikte de Cultuurraad de Hoeilaartse Parel uit. Het team achter Nerorock en Wim Maris zijn de welverdiende winnaars van de cultuurprijs.

De Hoeilaartse Parel

De Hoeilaartse Parel is een cultuurprijs die de Cultuurraad uitreikt aan een persoon én aan een vereniging of sociocultureel project die zich verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel of sociocultureel vlak, binnen en/of buiten de gemeente.

De gelukkige winnaars van 2024

De uitreiking vond plaats in de theaterzaal van het GC Felix Sohie tijdens ‘Iedereen Felix!’. Dit jaar mochten Nerorock en Wim Maris de Hoeilaartse cultuurprijs in ontvangst nemen. Zij zijn de trotse opvolgers van de familie Loits (Drukkerij De Serrist), Koninklijke toneelkring De Jonge Druivelaar en ’t Beukenootje die in 2022 de trofee in ontvangst mochten nemen.

Wim Maris

Naast het feit dat Wim in het GC Felix Sohie een waardevol contactpunt is voor heel wat cultuurverenigingen en inwoners, staat hij ook in voor allerhande jazzactiviteiten in de regio. Zo organiseerde hij al verschillende concerten met Jazz met Pit en de vereniging Serreklanken. Wim is een van de drijvende kracht achter die laatste.

Nerorock vzw

Een hechte vriendengroep die zich ieder jaar opnieuw onvoorwaardelijk smijt voor een toffe en originele rockdag tijdens het Druivenfestival, dat is Nerorock vzw. Met deze publiekstrekker zetten ze de afgelopen decennia Hoeilaart mee op de muzikale kaart. Tussendoor organiseren ze ook verrassende sessies in het GC Felix Sohie.

Nerorock

Klik hier voor meer foto's.

Contact en openingsuren
Gemeenteplein 39
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 657 05 04
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart