Zaalreservaties

Hieronder vind je de procedure om een zaal aan te vragen en te reserveren in Gemeenschapscentrum Felix Sohie, Sport- en jeugdcentrum Koldam of het parkpaviljoen.
Alle afspraken over het gebruik van de zalen en de tarieven vind je in het infrastructuurreglement. Erkende verenigingen voorrang geven, is het basisprincipe van waaruit dit reglement is opgesteld.

Seizoensreservaties van verenigingen - procedure in 3 stappen

Stap 1: Aanvragen via formulier
Erkende verenigingen, zowel sport- als cultuur- en jeugdverenigingen, kunnen vanaf 1 april tot en met 15 mei hier hun reservaties aanvragen voor het seizoen dat loopt van 1 september 2020 tot 31 augustus 2021.

Toneelverenigingen en andere verenigingen die actief kunst beoefenen, kunnen voor twee achtereenvolgende seizoenen een aanvraag indienen voor het gebruik van de theaterzaal en de cafetaria van het GC Felix Sohie.

Stap 2: Bevestiging krijgen per mail
De dienst Vrije Tijd brengt alle aanvragen in kaart en maakt de globale planning op (welke vereniging met welke activiteit in welke zaal). Rond 17 juni stuurt de dienst de verenigingen een mail om te laten weten welke aangevraagde reservaties ze effectief kunnen reserveren.

Stap 3: Reserveren via digitaal reservatiesysteem
Vanaf 1 juli tot en met 31 juli kunnen de verenigingen zelf de bevestigde aanvragen via het digitale systeem reserveren. Hiervoor maken ze in het systeem eerst een account aan op naam van de vereniging.

Reservatie van losse en/of individuele activiteiten - digitaal - vanaf 1 augustus

Vanaf 1 augustus kunnen verenigingen, andere organisaties en individuele huurders gebruik maken van het digitale reservatiesysteem om losse reservaties te maken. Het systeem toont welke zalen op welke data nog vrij zijn. Een account aanmaken kan zowel op persoonlijke naam als op naam van een vereniging of organisatie.

Openingsuren vandaag van het gemeentehuis
Het gemeentehuis is vandaag gesloten